Potpisan Ugovor o izdavanju zemljišta za izgradnju rafinerije

Bez autora
Apr 25 2012

Ugovor o izdavanju zemljišta u zakup kompaniji "Komiko oil", za izgradnju rafinerije u Smederevu, potpisan je danas u Smederevu. Ugovor, vredan 652 miliona dinara, potpisali su gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević i rukovodilac "Komiko Oila" Vencislav Ivanov. Reč je o najvećoj grinfild investiciji u Smederevu vrednoj 250 miliona dolara, najvećoj u Smederevu u proteklih 30 godina. Grad Smederevo je od Vlade Republike Srbije dobio zemlju za izdavanje bez naknade. Nakon današnjeg potpisivanja Ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju postrojenja za preradu sirove nafte, sa gradom Smederevom, “Komiko oil” je najavio izgradnju značajnog industrijskog kompleksa u periodu od 36 meseci, sa direktnim investicijama u iznosu od 250 miliona dolara i budućim sigurnim radnim mestima za više od 500 ljudi.

Potpisan Ugovor o izdavanju zemljišta za izgradnju rafinerijeUgovor o izdavanju zemljišta u zakup kompaniji "Komiko oil", za izgradnju rafinerije u Smederevu, potpisan je danas u Smederevu.

Ugovor, vredan 652 miliona dinara, potpisali su gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević i rukovodilac "Komiko Oila" Vencislav Ivanov.

Reč je o najvećoj grinfild investiciji u Smederevu vrednoj 250 miliona dolara, najvećoj u Smederevu u proteklih 30 godina. Grad Smederevo je od Vlade Republike Srbije dobio zemlju za izdavanje bez naknade.

Nakon današnjeg potpisivanja Ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju postrojenja za preradu sirove nafte, sa gradom Smederevom, “Komiko oil” je najavio izgradnju značajnog industrijskog kompleksa u periodu od 36 meseci, sa direktnim investicijama u iznosu od 250 miliona dolara i budućim sigurnim radnim mestima za više od 500 ljudi.

Ova investicija značajna je za Smederevo jer se njome budžet grada uvećava za iznos od 652 miliona dinara za zakup, čemu treba dodati i oko četiri milona evra na ime naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta. Takođe je značajna i za ostala javna preduzeća u Srbiji jer će zahvaljujući njoj, biti izgrađen kolosek neophodan za funkcionisanje rafinerije, kao i naftovod od Pančeva do Smedereva i nova trafo stanica od 63 megavata u Godominskom polju za potrebe rafinerije  i  Industrijske zone Smederevo.

Ministarstvo ekologije je partnerski stalo uz grad Smederevo, naročito u stavu da zaštita životne sredine nema alternativu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik